Onze visuele focus als publiek neigt altijd naar de acteur in een film. Bij het kijken naar een film moet het publiek proberen te vergeten dat ze naar iets kijken om zich erop te concentreren, en dan wordt de acteur het object van de voyeuristische blik van de kijker. Hoe kan de blik van het publiek communiceren met die van de acteur? Deze vraag is het startpunt van het werk SEE(N). "De acteur als toeschouwer", "de toeschouwer als acteur", de locaties van het subject en het object van de blik blijven in SEE(N) verschuiven.
Er is een ventilator met een witte balk geplaatst voor een spiegel van 1m x 1m. Op de waaier wordt een film geprojecteerd waarin de acteurs naar het publiek kijken. De snelheid van de ventilator en de verlichting passen zich constant aan aan veranderingen in de positie van het publiek. Wanneer het publiek binnenkomt, is de ruimte licht en draait de witte balk nog niet, zodat hij of zij zijn of haar eigen beeld kan zien weerspiegeld in de spiegel. Wanneer je dichter bij het werk komt, wordt de kamer donker en begint de ventilator te draaien, waardoor de film met de acteurs die naar hun toeschouwer kijken, zichtbaar wordt. Doordat de spiegel de filmbeelden weerkaatst op de tegenoverliggende muur, wordt het publiek omringd door blikken van de acteurs.
Go Eun Im
Go Eun Im (1981), geboren in Zuid-Korea, woont en werkt tussen Seoul en Amsterdam. Ze volgde haar opleiding aan de Graduate School of Communication and Art (MFA in Media Art) van de Yonsei University, Seoul. Go Eun Im is geïnteresseerd in de archeologie van illusionistische technologieën die onze perceptie vernieuwen. In haar werk ziet ze de grens tussen twee dingen: het heden en het verleden, zien en gezien worden, subjectiviteit en objectiviteit, realiteit, het ideaal enzovoort. Ze heeft residenties gehad aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Amsterdam in 2008 en 2009, evenals aan het 7e Asia-Europe Art Camp - Art Workshop for Visual Arts / Asia-Europe Foundation van de Universiteit van Luxemburg. In 2004 ontving Go Eun Im de prijs voor foto, film en tentoonstelling tijdens de World Culture Open in Seoul. Twee jaar eerder ontving ze de eerste prijs in de derde Kyenggido en YTN visuele wedstrijd in Seoul.