Erase your Head / An Instrument for Blank Architecture (2010)
Didier Faustino

Erase your Head is een mobiel luisterapparaat, aanpasbaar aan de ruimte die het inneemt. Een statief dat is uitgerust met een balanceringssysteem en over het algemeen wordt gebruikt door een landmeter om landschappen en topografieën te documenteren, wordt hier een instrument dat is gewijd aan het verkennen van mentale landschappen. Het toestel is aangepast met een gewatteerde helm, die er bovenop is gemonteerd, waardoor het mogelijk is om naar geluidswerken te luisteren.

Het gebruik ervan vereist de tussenkomst van de toeschouwer, die deze moet vastgrijpen om de luisterpositie in te nemen. De toeschouwer accepteert dan een tijdje isolatie van de wereld om zijn nieuwe heterotopieën te betreden om nieuwe zintuiglijke gebieden te betreden.

Didier Faustino

Didier Fiúza Faustino, Woont en werkt in Parijs en Lissabon - www.didierfaustino.com De Franse kunstenaar en architect Didier Faustino werkt aan de relatie tussen lichaam en ruimte. Hij begon zijn loopbaan op de grens tussen kunst en architectuur van zodra hij in 1995 afstudeerde. Zijn benadering is veelzijdig, gaat van installatie tot experiment, en omvat het creëren van zowel subversieve werken als ruimtes die bevorderlijk zijn voor de aanscherping van onze zintuigen. Na zes jaar les te hebben gegeven aan de AA School of London (Diploma Unit 2) en twee jaar (2015 en 2016) te hebben gewerkt als hoofdredacteur van het Franse tijdschrift CREE voor architectuur en ontwerp, wijdt Didier Faustino zich nu volledig aan architectuur (projecten in Mexico, Costa Rica, België, Portugal en Frankrijk) en kunst (installaties en tentoonstellingen in Wenen, Genève, Lissabon, Los Angeles).

Media