Face to Facebook (2011)
Paolo Cirio & Alessandro Ludovico

Paolo Cirio ziet informatie aan als magmatisch materiaal dat gekneed en gevormd kan worden. Hij vormt de informatie door het maken van verhaaltjes, het verwerken van data en het in- een- context- plaatsen van onderwerpen. Face to Facebook maakt deel uit van een sociaal onderzoek en is een ?media hack performance?. Eén miljoen Facebook profielen werden gestolen en met Facebook gezichtsherkenning gefilterd, om daarna gepost te worden op een zelfgemaakte datingswebsite ?lovely-faces.com?. Al deze profielen werden gescreend en gesorteerd volgens karakteristieke gezichtstrekken.

De missie hierbij was om voor al deze virtuele identiteiten een nieuwe plaats te creëren om zich bloot te geven. Tevens wou Cirio ook breken met de beperkingen en saaie sociale regels van Facebook. Via lovely-faces.com verleent hij de mensen het recht om contact op te nemen met mensen die zij aantrekkelijk vinden door het zien van de foto en de bijhorende informatie.

Paolo Cirio & Alessandro Ludovico

Paolo Cirio heeft gewerkt als media-kunstenaar op verschillende gebieden: net-art, street-art, video-art, publiek-art, software-art en experimentele verhalen. Hij onderzoekt de perceptie en de creatie van culturele, politieke en economische werkelijkheden die gemanipuleerd worden door de verschillende vormen van controle. Alessandro Ludovico is onderzoeker, kunstenaar en hoofdredacteur van Neural magazine sinds 1993. Hij behaalde zijn doctoraat in Engels en media aan de Anglia Ruskin University in Cambridge, VK. Hij is universitair hoofddocent aan de Winchester School of Art, University of Southampton en docent aan Parsons Paris - The New School. Hij publiceerde en redigeerde verschillende boeken en gaf wereldwijd lezingen.

Media