Ideogenetic machine (2011)
Nova Jiang

Ideogenetic Machine is een interactieve installatie die de portretten van de bezoekers in een algoritmisch geproduceerd stripverhaal stopt. De strip wordt live gemaakt door middel van software. Met behulp van een camera worden de portretten van de deelnemers vastgelegd en geïntegreerd in een database van tekeningen van de kunstenares.

Deze tekeningen illustreren speculatieve verhalen gebaseerd op de huidige nieuws en evenementen. De deelnemers worden uitgenodigd om actief in te spelen in het verhaal door middel van prestaties en samenwerking. Een steeds veranderende lay-out en beeldmateriaal zorgen ervoor dat er telkens nieuwe verhalen gecreëerd worden. De software voegt ook lege tekstballonnen toe, waarin de deelnemers later eigen verzonnen dialogen kunnen invullen. Zo ervaart elke deelnemer eens hoe het voelt om het hoofdpersonage te zijn en ontwerpt hij/zij zijn eigen unieke stripverhaal..

Nova Jiang

Nova Jiang?s werk houdt zich bezig met de steeds veranderende definitie van de openbare ruimte. Bezorgd om het bevorderen van het gemeenschapsgevoel, creëert ze vaak situaties die mensen in staat stelt om zich op onverwachte momenten en manieren met elkaar in te leven . Ze wil, door gebruik te maken van spelletjes, de nieuwsgierigheid tussen mensen onderling opwekken. Haar meest recente projecten zijn gericht op het delen van de hulpmiddelen van de artistieke productie en methoden voor creatief denken.

Media