Walking the edit (2008 - 2009)
Ulrich Fischer

Zijn laatste project Walking the edit is een innovatief systeem dat mensen toelaat om via een Iphone-applicatie een eigen film te creëren. Dit onderzoeksproject combineert cinema en nieuwe media om te kunnen experimenteren tussen een bestaande audiovisuele database en een geregistreerd traject van een persoon in een stedelijke omgeving. De analyse van het traject wordt nadien gepresenteerd door middel van een online video.

Het doel is het creëren van documentaire films met verhalende kwaliteiten vanuit een database met bestaande beelden, video's, teksten en geluiden die de relatie tussen een collectief van auteurs en een bepaalde ruimte voorstellen. Dit wordt gerealiseerd vanuit een artistieke benadering die zal leiden tot een begrijpelijke logica voor de toeschouwer. Alle bezoekers kunnen meerdere films creëren die geüpload / opgeladen worden naar een website, waar hij of zij de film vervolgens kan delen met een groter publiek.

Ulrich Fischer

Ulrich Fischer is een kunstenaar die werkt met film, video, installaties en performances. Sinds vorig jaar werkt hij ook met nieuwe interactieve media.

Media