Zijn kunstwerk Nihil Ex Nihilo, is gebaseerd op een klassiek sciencefiction verhaal. In deze versie zijn alle werelddelen met elkaar verbonden door een groot globaal computernetwerk. ?Evil forces? proberen het systeem over te nemen door de hoofdcomputer die toegang tot het netwerk heeft, in te nemen. Dan gebeurt er een elektronische fout waardoor een van de ingenomen computers een eigen leven begint te leiden en een nieuwe vorm van artificiële intelligentie ontstaat. De vrijgevochten computer besluit te vechten voor de vrijheid en start een revolutie.
Een typisch futuristisch scenario, die een radicale maar mogelijke toekomstvisie van onze samenleving stelt. Maar in tegenstelling tot dit scenario gebruikt hij in Nihil Ex Nihilo hetzelfde scenario maar met de meest gewone en saaie toekomst. Nihil Ex Nihilo exploreert de fijne lijn tussen apocalyptische fictie en een doodse werkomgeving. In ons dagdagelijkse leven ontvangen wij ook duizenden ongewenste berichten in onze mailbox. Spam kan hierbij gezien worden als één van de meest integrerende vormen van totalitarisme.
Felix Luque Sanchez
Félix Luque Sánchez is een Spaanse kunstenaar die vaak werkt met sound design en aangepaste technologie, hardware en software ontwikkelt. Hij heeft gewerkt aan het Audio Visual Institute van de Pompeu Fabra Universiteit van Barcelona, waar hij les gaf in de Digital Art Master. Hij is ook actief als sounddesigner en als software- en elektronica-ontwikkelaar voor kunstenaars, musea en particuliere instellingen.