User Generated Server Destruction (2013)
Stefan Tiefengraber

Bezoekers van de website www.ugsd.net kunnen zes hamers activeren en deze op een server in de tentoonstelling doen neerslaan.

Deze server host de website, die ook een videostream laat zien om te volgen wat er met het stuk gebeurt. De installatie eindigt wanneer de server is vernietigd en kan dus de website niet meer hosten. Het internet is een continu groeiend netwerk van servers verspreid over de hele wereld. Enerzijds zijn er de gebruikers en anderzijds de providers die het netwerk leveren. Meestal is het alleen mogelijk voor computervirussen en zeer gekwalificeerde gebruikers om goed beveiligde servers aan te vallen en te vernietigen die op goed beveiligde plaatsen zijn vergrendeld. Met User Generated Server Destruction heeft elke gebruiker de mogelijkheid om een van deze servers te wissen en daarmee het wereldwijde netwerk voor een kort moment te verkleinen.

Stefan Tiefengraber

Stefan Tiefengraber werkte zes jaar bij een filmproductiebedrijf toen hij zijn hoofdverblijfplaats veranderde in Linz, Oostenrijk, waar hij in 2010 Timebased and Interactive Media begon te studeren aan de University of Art and Design Linz. In 2012-2013 nam hij een jaar deel aan een uitwisselingsprogramma met de Korean National University of Arts in Seoul, Korea. De kunstwerken van Stefan Tiefengrabers gaan van voorstellingen tot interactieve installaties en op tijd gebaseerde media zoals muziekclips, documentaires en korte films.

Media