One Day Social Sculpture (2013)
Keith Lam

De idee voor 'Social Sculpture' komt van het beroemdste citaat van Joseph Beuys, 'Everyone is a artist', en is gebaseerd op het idee om sculpturen te maken uit de samenleving, om ons universum te hervormen en opnieuw vorm te geven.

Dit universum dat "iedereen" "hervormt" of "opnieuw maakt" is verplaatst of uitgebreid van het fysieke naar het virtuele; via het internet, en met name door onze bijdragen aan sociale netwerken, verandert de virtuele wereld voortdurend. De online versie die we allemaal samen creëren, is dus in zekere zin een nepwereld, maar komt tegelijkertijd voort uit de feedback en acties van de echte wereld. One Day Social Sculpture breidt het idee van 'Social Sculpture' uit door een verkenning van het idee dat we via internet allemaal kunstenaars zijn. Als een compositie van de echte en virtuele werelden, neemt het de dagelijkse bijdragen van mensen aan sociale netwerken en beeldhouwt deze vervolgens in fysieke vormen. Het resultaat is een serie 'Social Sculptures' die de grens tussen de virtuele en de echte wereld doet vervagen.

Keith Lam

Keith Lam, New Media Artist, oprichter en artistiek directeur van New Media Creative Team Dimension +. Zijn kunstwerken zijn uitgenodigd op tal van festivals. Externe examinator van het Hong Kong Design Institute, gastdocent aan de School of Design van de Hong Kong Polytechnic University en de Hong Kong University. Hij doceerde aan de School of Creative Media van de City University of Hong Kong en was gastdocent aan de Hong Kong Art School, de Hong Kong Academy of Performing Arts en de Chinese University of Hong Kong, en directeur en adviseur van Microwave International New Media Kunstfestival. Keith zet zich ook in voor nieuwe mediakunst en designonderwijs, is uitgenodigd om wereldwijd lezingen te geven. Hij is ook columnist van het lokale tijdschrift "Milk" en deelt nieuwe mediakunst en design.

Media