InnerRhythms (2013)
Jo Caimo

InnerRhythms: Een parafysische uitvinding voor het beschrijven en visualiseren van alledaagse onbewuste ritmes van het innerlijke door middel van eigentijdse readymades.

De maag verkennen met een Bluetooth-opname: - Hij slikt de Bluetooth in en maakt verbinding met een iPhone die hij in zijn zak zal dragen. - Het publiek kan via de speakers van de Zebrastraat-site luisteren naar de InnerRythms. - Hij heeft een gewone dag maar ondertussen zal het een doorlopende voorstelling zijn. De documentaire van deze bluetooth: - Eerst slikt hij een microfoon, dan slikt hij een Pillcam, een draadloos camera-apparaat dat hij van een arts-endoscopie heeft gekregen. Na het inslikken in het ziekenhuis kan hij gaan waar hij maar wil.

Jo Caimo

Jo Caimo is beeldend kunstenaar, muzikant, radiomaker en uitvinder van overbodige objecten en instrumenten. Zijn werk situeert zich in de marge tussen performance, muziek, installatie en de digitale wereld. In veel werken probeert hij een grens van een medium (of object) of een grens van onze zintuigen te definiëren. Dit kan gaan van de 'onstabiele' live uitvoering van het inslikken van een Bluetooth-microfoon (om de audio van zijn hele spijsverteringssysteem op te nemen (InnerRhythms)), naar een website met de opnames van het geluid van elke positie van een metronoom (om je eigen metronoom te creëren symfonie online) of door de zon live op internet te zetten (voor regenachtige dagen, wat placebo Vitamine D). Hij experimenteert met de ruimte waarin het gebeuren (dit kan een show, lezing, tentoonstelling zijn) plaatsvindt. Op deze manier transformeert hij zijn werk en laat het in elke situatie anders zien. Meestal omvat dit ook kleine publicaties die dienen om het moment te verlengen.

Media