The Cinema Snowglobe (2014)
JD Beltran & Scott Minneman

De Cinema Snowglobe is een sneeuwbol uit de 21e eeuw die de traditionele sneeuwbol combineert met de allernieuwste technologie, met bewegende beelden en video. Wanneer ze worden geschud, creëren Cinema Snowglobes een meeslepende, virtuele, magische ervaring in een kleine wereld - zoals een miniatuur kristallen bol.

Door de magie van interactieve technologie (patent aangevraagd), worden Cinema Snowglobes geactiveerd net als de traditionele - je pakt er een op en schudt ermee, een kleine omgeving verschijnt en ontvouwt zich voor je ogen. Elke Cinema Snowglobe bevat een korte film gemaakt door kunstenaar JD Beltran, waaronder een virtuele reis over de Golden Gate Bridge, een nachtelijke hemel van Fourth of July vuurwerk, een wandeling door de rozentuin in Golden Gate Park en een timelapse van hoe kunstenaars het oog van de grotschilderingen tot heden weergegeven hebben. JD en Scott werkten ook samen met kunstenaar Leo Villareal om een Cinema Snowglobe te creëren van de sprankelende San Francisco Bay Lights op de Bay Bridge. The Cinema Snowglobe debuteerde in mei 2013 in de tentoonstelling 'The Making Of?' van het San Francisco Museum of Modern Art.

JD Beltran & Scott Minneman

JD Beltran is een conceptueel kunstenaar, ontwerper, filmmaker, schrijver, curator en opvoeder. Haar werk, dat het verhaal en het abstracte combineert bij het onderzoeken hoe materialen verhalen vertellen, is internationaal vertoond en tentoongesteld. Ze is ook een expert in openbare kunst en heeft opdracht gekregen voor openbare kunstprojecten over de hele wereld. Ze schreef columns over kunst en cultuur voor zowel SFGate.com als de Huffington Post en is lid van de San Francisco Writers 'Grotto. Beltran is de voorzitter van de San Francisco Arts Commission en is de auteur en curator van het Yerba Buena District Art Master Plan in het centrum. Ze is ook faculteitslid in de film-, nieuwe genres-, ontwerp- en technologie-, print- en stadsstudieprogramma's van het San Francisco Art Institute, waar ze ook het City Studio-kunsteducatieprogramma van de school leidt voor minderbedeelde jongeren. Daarnaast is ze faculteitslid in Graduate Design aan het California College of the Arts. Ze leeft en werkt in San Francisco. Scott Minneman is een innovatieve technoloog die nieuwe fysieke interactieve apparaten voor openbare ruimtes bedenkt, ontwerpt, construeert, fabriceert en tentoonstelt. Na het behalen van een architectuur- en ingenieursdiploma van MIT (MS en BS) en Stanford (PhD), was hij 15 jaar werkzaam bij de onderzoeksstaf van de denktank Xerox PARC, en was hij medeoprichter van Onomy Labs, Inc. interactieven. Scott is faculteitslid in Graduate Design aan het California College of the Arts, waar hij de Interaction Design-focus coördineert, studio's leert over alomtegenwoordig fysiek computergebruik, hands-on interactives en robotica, en het begeleiden van MFA-scripties. Hij is filiaalonderzoeker in het Tech Horizons-programma van het Institute for the Future en voorspelt de veranderingen en rollen die opkomende technologieën in onze toekomstige wereld zullen spelen, vooral omdat ze andere veranderingen die op de snoek komen, kruisen. Hij heeft de opdracht gekregen om over de hele wereld interactieve projecten te maken. Zijn openbare interactieve kunstopdrachten omvatten onder meer werken in St. Petersburg (Rusland), Cleveland, Bishkek (Kirgizië), San Francisco, Los Angeles, Hollywood, San Jose en Goleta. De Cinema Snowglobe, zijn meest recente uitvinding (met partner JD Beltran), doordrenkt de traditionele toeristische tchotchke met geavanceerde videotechnologie voor een aangename handheld-ervaring. Door kunst te combineren met technologie, creëert hij innovatieve vormen van meeslepende, interactieve verhalen.

Media