Objectivity [tentative]: Soundscapes series (2012)
Nurit Bar-Shai

Bar-Shai's oeuvre Objectivity [tentative] verkent de kruising van kunst, wetenschap en technologie. Ze gebruikt wetenschappelijke methodologieën en artistieke onderzoeken om de 'chemische tweets' van micro-organismen te visualiseren als uitzonderlijk mooie en zeldzame beeldpatronen.

Geïnspireerd door het onderzoek en het werk van professor Eshel Ben Jacob van de universiteit van Tel Aviv, die 'The Social Life of Bacteria' bestudeert, en de complexe netwerk- en communicatiesystemen van 'smart' micro-organisme onderzoekt. Specifiek geïnspireerd door zijn onderzoek naar de P. vortex-bacterie die bekend staat om zijn geavanceerde sociale gedrag, weerspiegeld in de ontwikkeling van kolonies met zeer complexe architectuurstructuren. Dit oeuvre onderzoekt biologische systemen van zelforganisatie en collectieve besluitvorming, de immense complexiteit binnen schijnbaar eenvoudige structuren, creativiteit en probleemoplossing tussen miljarden micro-organismen en het proces van het bereiken van dramatisch gevarieerde resultaten met kleine veranderingen in initiële instellingen. De Soundscapes-serie, te zien in de Zebrastraat, onderdeel van het oeuvre Objectivity [tentative] onderzoekt morfogenese en het complexe sociale gedrag en de besluitvorming van micro-organismen met behulp van geluidsgolven en een reeks frequenties als een variabele ter vervanging van traditionele wetenschappelijke instellingen, om te visualiseren complexe structuren onder bacteriekolonies. De Soundscapes-serie is een installatie met levenloze micro-organismen. Deze levende kaarten van bacteriën, sociale en communicatiesystemen worden gemaakt tijdens de live uitvoering van "Sound to Shape", met behulp van creatieve experimentele praktijken. Audiogolven worden overgedragen via vloeistof agar (een groeimedium dat voedingsstoffen bevat) terwijl het stolt, waardoor geluidsbepaalde topografieën ontstaan ??waar de bacterie op kan groeien. Elke uitkomst is uniek en direct geconditioneerd aan de initiële instellingen die aan de bacteriën zijn voorgesteld - een samenwerking tussen micro-organismen en de kunstenaar.

Nurit Bar-Shai

Nurit Bar-Shai is een interdisciplinaire kunstenaar die werkt op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Ze is medeoprichter en programmadirecteur van Arts and Culture van Genspace NYC, een burgerwetenschappelijk biotech lab in Brooklyn, NY. Als kunstenares die werkt met biologische systemen, voert ze experimenten uit via creatieve collaboratieve onderzoeken en behandelt ze de ethiek en de opkomende praktijken in DIY-biologie, communicatiesystemen en sociale netwerken in de natuur en soft-genetische manipulatie.

Media