Vliedbos (2015)
Dirk Wolf

Dirk Wolf maakt zowel portretten als documentaire en landschapsfoto?s. Ook muziekfotografie maakt een belangrijk onderdeel van zijn oeuvre uit. Hij kreeg veel bekendheid met de fotoreeks over de Belgische band Triggerfinger tijdens de opname van hun derde album in Los Angeles.

Zijn beelden hebben iets magisch, surrealistisch. Zijn werk is zeer belicht en kleurrijk. Wolf probeert telkens een omgeving te creëren waar de geportretteerden zich op hun gemak voelen. Achter elke foto schuilt een verhaal, maar dit hoeft niet noodzakelijk het publiek te bereiken. Voor hem is de persoonlijke drive het belangrijkste. Hij kiest ervoor om voornamelijk ? de reeks over Triggerfinger is een uitzondering ? met analoge fotografie te werken. Omdat dit hem ertoe dwingt nauwgezet te werk te gaan, maar eveneens omwille van de magie die errond hangt en zijn voorliefde voor ambachtelijke producten. Zijn voorkeur gaat uit naar grootformaat camera?s.

Dirk Wolf

Dirk Wolf is een Nederlands fotograaf. Hij studeerde fotografie aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Den Haag. Wolf won de Lex van Rossen Award 2011.

Media

Andere werken in dit project