Zonder Titel (2015)
Lisa Van Damme

?Voor Lisa Van Damme is fotografie een middel om de wereld te bekijken en tegelijk diezelfde wereld een spiegel voor te houden. Ze is oprecht geïnteresseerd in wat ze fotografeert. Engagement is nooit ver weg. Lisa treedt haar onderwerp altijd met respect tegemoet. Sensatie en dramatiek gaat ze daarbij bewust uit de weg. Het resultaat zijn beelden die universele emoties oproepen, zonder pathetiek. "

"Haar recent werk is een foto uit een reeks over de uniekheid van mensen binnen de psychobilly subcultuur. Psychobilly is een muziekgenre dat punk, rock en rockabilly mengt. In de vroegere jaren 1980 was dit een populair genre in de Europese underground scene. Ze koestert het leven met haar alledaagse gebeurtenissen en toont ons hoe ieder van ons, in welke omstandigheden dan ook, hetzelfde probeert te doen.? - Anja Hellebaut

Lisa Van Damme

Lisa Van Damme studeerde in 2007 af als fotografe aan Narafi in Brussel. Ze is mede-oprichter van mentormentor, een platform voor fotografen dat portfolio-bezichtigingen, workshops en masterclasses organiseert.

Media

Andere werken in dit project