Roodkatje (2014)
Vicky Brugman

uit de reeks "Fabels"

De foto's van Vicky Brugman verraden duidelijk haar opleiding als grafisch ontwerpster. Dit is bijvoorbeeld te merken aan de vervreemdend bewerkte kleuren of confronterende close-ups.

In 2009 toonde ze in de Zebrastraat de reeks ?Camping Cosmos?, geïnspireerd op de vakanties die ze er in haar jeugdjaren spendeerde. De ooit levendige, druk bezochte camping werd met sluiting bedreigd. De reeks toont de aftakeling en uiteindelijke desolaatheid. Een triest, maar tegelijk filmisch beeld van het onvermijdelijke lot. Over Roodkatje (uit de reeks "Fabels"): ?Fabels moeten de kinderen entertainen en klinken meestal puur en gekuist. Maar er schuilt altijd wel een harde realiteit onder: ze willen ons de ogen openen voor het kwade. Dat ze ons de rauwheid van het bestaan brengen in een verbloemde verpakking, is om onze kinderen te beschermen. Met mijn fotoreeks 'Fabels' probeer ik dat evenwicht te herstellen.?

Vicky Brugman

Vicky Brugman (°1973, Antwerpen) studeerde grafisch ontwerp aan Sint-Lucas, Antwerpen en fotografie aan Fotoacademie, Amsterdam. Ze werkt bij de krant De Morgen.

Media

Andere werken in dit project