Pines (2014)
Stefan Peters

Stefan Peters maakt tekeningen, foto?s, video?s, schilderijen en installaties. Via deze media onderzoekt hij het begrip ruimte. Door middel van tekeningen ontwerpt hij ruimtes waaraan de mens ondergeschikt is. Ruimte wordt gezien als een sociale omgeving en als een architecturale compositie waarbij de blik van de toeschouwer op de proef gesteld wordt.

Sinds 2010 maakt hij landschapsschilderijen gebaseerd op data van Google Earth. Deze werden gerealiseerd op cirkelvormige doeken, teruggrijpend naar de tondi uit de Renaissance. De landschappen worden voorgesteld als schaalmodellen, decors of theatersets. Peters werkt steeds in reeksen waarin het onderwerp natuur vaak terugkomt. In de ?Diaphanous series? bijvoorbeeld worden de natuurbeelden in verschillende lagen op doorzichtig materiaal (mylar) aangebracht. In zijn volgende series ?Staged Views? en ?Theatres of the Mind? worden voor- en achtergrond gescheiden. Een sfumato achtergrond wordt gecombineerd met ? eerder mythische of prototypische ? bomen en andere (natuur)elementen. De menselijke figuur is nooit aanwezig.

Stefan Peters

Stefan Peters (°1978, Hasselt) studeerde grafische vormgeving aan de Mad Faculty in Genk. Momenteel is hij artist in residence bij de Jan Van Eyck Academie in Maastricht waar hij schilderkunst in een interdisciplinaire context onderzoekt.

Media

Andere werken in dit project