A man apart (2012)
Kim Gheuens

Kim Gheuens vertrekt voor haar grafisch werk van oude, anonieme foto?s. Door één detail of element aan te passen voegt ze haar eigen impressie toe, waardoor de betekenis wijzigt en enkel een illusie van de realiteit overblijft. Mysterieuze, dubbelzinnige aanwijzingen refereren naar een scène die buiten of tussen de beelden ligt. Hetgeen niet te zien is lijkt belangrijker te worden dan hetgeen men wel ziet. Toeschouwers kunnen hun eigen verhalen creëren.

De personages geven de indruk in hun eigen wereld te vertoeven. Ze hebben een afgewende blik en onverschillige houding. De persoonlijkheid van de personages in niet van prioritair belang. De verschillende beelden staan in onderling verband met elkaar en creëren een groter verhaal. Gheuens maakt gebruik van kleefband, een metafoor voor het positioneren van mensen of gebeurtenissen binnen een context.

Kim Gheuens

Kim Gheuens (°1977, Lier) woont en werkt in Lier. Ze studeerde grafiek, tekenen en schilderen aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Lier, en tekenen en grafiek aan Academie, Mechelen.

Media

Andere werken in dit project