Gerechtsgebouw (2015)
Didier Verriest

uit de reeks 'Belgian Historic Buildings in Brussels'

Naast de waarneembare realiteit, wil Didier Verriest ook het innerlijke gevoel vastleggen. Eenzaamheid, melancholie, hoop en vervreemding beheersen zijn beelden. De toeschouwer wordt aangezet tot reflectie over de buitenwereld.

Aan elke fotografische shot gaat een lang creatief proces vooraf, waarbij veel belang wordt gehecht aan compositie, licht en sfeer, onderwerpkeuze en het perfecte moment om een bepaald gevoel uit te drukken. De beelden worden volledig onttrokken aan hun context, om de toeschouwer de optimale vrijheid te verlenen.

Didier Verriest

Didier Verriest (°1953, Gent) ontdekte reeds op jonge leeftijd zijn passie voor de fotografie. Sinds zijn 19 jaar, na zijn studies fotografie, is hij actief als beroepsfotograaf, en naast eigen werk krijgen ook modefotografie, architectuur en industriële fotografie een plaats in zijn oeuvre. In juni 2012 exposeerde Verriest eveneens in de Zebrastraat met zijn ?80 atelierbeelden?, waarbij onder andere Michaël Borremans, Koen Vanmechelen, Roger Raveel en Luc Tuymans werden gefotografeerd in hun creatieve habitat.

Media

Andere werken in dit project