Slalom School: III (2015)
Adelheid De Witte

Adelheid De Witte creëert werken die meerlagig zijn. Zowel op vlak van opbouw als op vlak van betekenis. Afbeeldingen uit magazines en eigen fotomateriaal vormen het vertrekpunt maar zijn nooit bindend. Tijdens het creëren zelf is de vrije associatie minstens even belangrijk. Verbeelding is een essentieel begrip in haar tekeningen, collages en schilderijen. Ze houdt ervan tegenovergestelden naast elkaar te plaatsen en op die manier het ?normale? uit te dagen.

Abstracte vormen of landschappen gaan samen met herkenbare, doch niet altijd voor de hand liggende objecten. Licht wordt gecombineerd met donker. Ernst met speelsheid. De taferelen lijken bovendien los van tijd en context te staan. Deze indruk wordt nog versterkt door de afwezigheid van de mens.

Adelheid De Witte

Adelheid De Witte is Master in de Moraalwetenschappen en Beeldende Therapie. Ze volgde bijkomende opleidingen in tekenkunst (Gent) en hedendaagse kunst (Barcelona). Vandaag woont en werkt zij als kunstenares te Gent. Daarnaast is ze docente aan de Artevelde Hogeschool.

Media

Andere werken in dit project