Zonder Titel (2015)
Jeroen De Wandel

Centrale thema?s in het werk van Jeroen De Wandel zijn leven en dood, be- en vervreemding, die hij vanuit verschillende invalshoeken bekijkt. Soms vertrekt hij vanuit oude familiefoto?s of herinneringen / plaatsen / mensen / objecten uit zijn omgeving van vroeger en nu. Soms vanuit externe factoren, waarin hij de grens tussen echt en onecht, dood en leven onderzoekt. Dat levert vaak beelden op die een soort tristesse over zich hebben.

Jeroen De Wandel gaat bijna altijd onbewust te werk. Dat is belangrijk, omdat te afgebakende grenzen hem nieuwe invalshoeken zouden kunnen ontnemen die belangrijk zijn voor het verdere proces van een project. Het moet spannend blijven, hij moet zichzelf kunnen verrassen. Op deze manier komen ook de thema?s waarmee hij worstelt (zoals angsten en de rede om daar mee om te gaan) meer aan de oppervlakte drijven en kan hij de kern van zichzelf in zijn fotografie leggen. Je zou kunnen zeggen dat zijn werk altijd autobiografisch is, omdat hij net vertrekt vanuit zichzelf als middelpunt in de omgeving, in interactie met anderen, in tijd.

Jeroen De Wandel

Jeroen De Wandel (°1980, Ronse) studeerde fotografie aan de Academie voor Beeldende Kunst, Gent. Hij woont en werkt in Gent. Naast fotograaf is hij ook grafisch vormgever en oprichter van het platenlabel Icarus Records.

Media

Andere werken in dit project