Rooms (2015)
Peggy Wauters

Peggy Wauters stelt het menselijk (wan)gedrag en de sociale normen in vraag. Het instinct neemt steeds de bovenhand, menselijke interactie wordt gekenmerkt door tegenstrijdigheid, ambivalentie. Haar werken zijn herkenbaar en confronterend. In haar vaak duistere werken is sarcasme nooit ver weg.

Aan haar werken gaan geen ingewikkeld denkproces noch schetsen vooraf, ze ontstaan spontaan. Meestal werkt ze in series. Naast schilderijen, maakt Wauters ook keramisch werk. Hierin maakt ze soms opzettelijk barstjes en scheuren. Ze haalt inspiratie uit de ?status? van o.a. gevangenen, wezen en verwaarloosde gehandicapten. Kwetsbaarheid en het bizarre komen duidelijk naar voren.

Peggy Wauters

Peggy Wauters (°1968, Aalst) studeerde plastische kunsten aan het RITO, Aalst, sierkunsten-kunstambachten aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Aalst en monumentale kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen. Ze woont en werkt in Goeferdinge. Peggy?s werk was reeds te zien op vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Media

Andere werken in dit project