Liquid Bodies (2015)
Stéphanie Leblon

Stéphanie Leblon is gefascineerd door de meervoudige gelaagdheid en de illusie in het schilderij. De betekenislagen in haar werk nemen vaak toe tijdens het creëren. Ze gaat een dialoog aan met het schilderij, ze bevindt zich tussen verschillende realiteiten. Vele ingrepen zorgen uiteindelijk voor een werk waarin uitzicht en inhoud op elkaar zijn afgestemd. Schilderen is een zoektocht, met veel denkoefeningen en discipline.

In haar recent schilder- en tekenwerk verkent ze de relatie tussen lichaam en water. Haar figuren lijken op te lossen in het water waardoor ze de grens tussen figuratief en abstract onderzoekt. Hoewel de mens vredig opgelost lijkt te worden in het water ervaren we ook een versplintering van het mensbeeld, waardoor vormelijk en inhoudelijk een boeiende spanning ontstaat. Haar beeldmateriaal is gevarieerd. Ze vertrekt van ? vaak toevallig gevonden ? beelden uit kranten of tijdschriften of van op het internet. Voor haar recent werk selecteert ze uit eigen foto's.

Stéphanie Leblon

Stéphanie Leblon (°1970, Ieper) behaalde in 1995 haar master in de schilderkunst aan het Sint-Lucas te Gent, gevolgd door een postgraduaat in het HISK.

Media

Andere werken in dit project