Uit de reeks 'Herboren Souvenirs' (2015)
Tom De Visscher

De fotografie van Tom De Visscher loopt over van bevreemding en onlogica, gevolg van de toevoeging van ongewone details. De beelden zijn geënsceneerd, maar laten veel ruimte voor toeval en improvisatie.

De Visscher heeft een voorliefde voor het fantastische, sprookjesachtige, mythische. Hij stond zelf vaak model voor zijn foto?s. Wat vandaag niet meer het geval is. De mens en aandacht voor psychologie is steeds aanwezig in zijn werk. Inspiratie haalt hij voornamelijk uit zijn persoonlijk, dagelijks leven. Betekenissen worden losgekoppeld en vastgekleefd aan andere betekenissen. Al heeft de absurditeit van vroeger plaats geruimd voor beelden die de vervreemding in de realiteit vinden.

Tom De Visscher

Tom De Visscher (°1977, Eeklo) studeerde vrije grafiek aan Sint-Lucas en fotografie en mixed media aan KASK, Gent. Vandaag geeft hij zelf les aan Luca - School of Arts. Hij kwam per toeval in de fotografie terecht, doordat hij voor zijn teken- en schilderwerk veel modellen fotografeerde en steeds mooiere foto?s wilde.

Media

Andere werken in dit project