Naomi (2014)
Eva Vlonk

Voor Eva Vlonk draait fotografie rond gevoel. Aan haar shots gaat geen voorbereidend werk vooraf, inspiratie krijgt ze op het moment zelf. Reeds op jonge leeftijd koesterde ze de droom om fotografe te worden. Eén beeld roept voor haar steeds duizenden andere op.

Vandaag komen we bijna uitsluitend met bewerkte beelden in contact. Vlonk wil met haar analoge, eerlijke fotografie teruggrijpen naar vroeger. Ze toont pure, rauwe, onbewerkte foto?s. Het merendeel van haar oeuvre bestaat uit zwart-wit foto?s. Haar portretfoto?s brengen de toeschouwers zeer dicht bij de gevoelswereld van het model. Haar landschapsfoto?s tonen grote, verlaten natuuroppervlakten, waarin de menselijke aanwezigheid toch voelbaar blijft. In de confrontatie met de pure realiteit blijft de kijker vaak met een beangstigend gevoel achter.

Eva Vlonk

Eva Vlonk (°1992, Roeselare) studeerde grafische vormgeving aan Sint-Lucas, Gent en fotografie aan KDG, Antwerpen. Naast kunstenares is ze ook freelance fotografe, vaak werkt ze voor magazines.

Media

Andere werken in dit project