Brume (2015)
Michael Kugler & Sebastian Wolf

Brume, bedacht, ontworpen en uitgevoerd door Michael Kugler en Sebastian Wolf, is een installatie die een aerosol in een semi?geometrische vorm giet. Geïnspireerd door een ontmoeting met dichte, laaghangende mist in een natuurlijk landschap, ontstaat nevel die zichzelf organiseert op het oppervlak van een sculpturaal element. In combinatie met licht worden ongrijpbare lagen gevormd.

De kijker wordt een verstorende catalysator en genereert turbulenties die niet alleen de dragende kracht van de lucht visualiseren en in de ruimte voorstellen, maar een waargenomen evenwicht verstoren en de ruimtelijke en temporele volatiliteit van een dergelijk fenomeen onthullen. Brume opereert in de marges tussen de alomtegenwoordigheid en het eindige, symmetrie en het amorfe, vergankelijkheid en duurzaamheid; een gebaar en poëtische reflectie over de paradox van immaterialiteit.

Michael Kugler & Sebastian Wolf

Michael Kugler (°1984) is een mediakunstenaar en filmmaker uit Brooklyn, New York, wiens werk vaak ?psychogeografische? modaliteiten behandelt ? de praktijken en rituelen en de ruimten waarin deze zich voordoen. Kugler studeerde in 2015 af aan de Bauhaus universiteit met een Master in Media Art & Design. Voordat hij naar Duitsland verhuisde, heeft Kugler vier jaar gewerkt als leraar-kunstenaar voor verschillende gevestigde culturele instellingen in New York, waaronder het Tribeca Film Institute, het Museum of the Moving Image, Urban Arts Partnership, en het Jacob Burns Film Center. Tijdens zijn verblijf in Weimar, was hij een medewerker van de IKKM (Internationales Kolleg für Kulturforschung und Medienphilosophie). Sebastian Wolf (°1989) is een mediakunstenaar die zich interesseert voor nieuwe technologieën en hun inherent esthetisch en emotioneel potentieel. Zijn werk bestaat meestal uit interactieve video- en lichtinstallaties. Zijn onderzoek naar hedendaagse kunst aan de Universiteit van Nagoya-Zokei (Nagoya, Japan) bracht hem tot het nastreven van een meer fundamentele aanpak van artistieke creatie, het verkennen van de sculpturale technieken en de esthetiek van de traditionele Japanse kunst. Door het traditionele met het nieuwe te combineren, probeert hij de relatie tussen natuur en mens voor te stellen met behulp van technologie. Wolf werkt momenteel aan het behalen van een hoger diploma in kunst en media aan de University of the Arts in Berlijn. ? einsdreidrei.com

Media