Sheriff Software (2015)
Dries Depoorter

Sheriff Software bestaat uit twee installaties die allebei gebruik maken van onbeveiligde bewakingscamera?s van over heel de wereld. De namen van de twee installaties zijn:

Jaywalking: wilt u voor verkeersagent spelen? Dankzij onze gecontroleerde samenleving kan dat. JayWalking geeft ons de mogelijkheid om te kijken naar verkeercamera?s en te beslissen over het lot van voetgangers die roekeloos de weg oversteken. Monitors tonen beelden van kruispunten uit verschillende landen. Een teller onderaan het scherm toont hoe groot de boetes zijn voor de overtreding, afhankelijk van het land waar deze plaatsvindt. Depoorter stelt ons voor een dilemma: zullen we de nietsvermoedende overtreder aangeven? Met één enkele druk op de knop kan de bezoeker een screenshot van de overtreding naar het dichtstbijzijnde politiebureau zenden. Seattle Crime Cams maakt van ons de ultieme interlokale ramptoerist. In deze stad, die nokvol is gevuld met verkeercamera?s, maakt de politie de oproepen die binnenkomen online beschikbaar. Aan de hand van de locatie van de laatste oproep worden de live beelden van de dichtstbijzijnde verkeerscamera getoond. Als bezoeker kunt u met een knop kiezen tussen realtime beelden uit de veiligste wijken in Seattle of van de dichtstbijzijnde camera?s op de plaats van een mogelijke misdaad.

Dries Depoorter

Door het monteren, delen en experimenteren van / met privégegevens van hemzelf ? 24hsoundwave, Here, Screenshot a day, Copy ? en van andere mensen die hij vindt op het Internet ? Trojan Offices, Sheriff Software, TinderIn, Seattle Crime Cams, Jaywalking ? pakt mediakunstenaar en freelance digitaal creatieveling Dries Depoorter (°1991) op een provocatieve manier topics aan zoals sociale identiteit, grootschalige data-uitwisseling, codering en (gebrek aan) bescherming van onze online privacy. Hij studeerde Mediakunsten aan KASK, School of Arts in Gent en heeft een achtergrond in elektronica. ? driesdepoorter.be

Media