WALKING Cube (2015)
1024 architecture

De WALKING Cube is een grillige structuur, een eenvoudige kubus die tot leven wordt gebracht door een reeks mechanische bewegingen.

Wanneer de animatie wordt gestart, neemt de structuur de vorm aan van een dier. Het wringt zich in allerlei bochten, het groeit en het krimpt, het plooit en knikt. De WALKING Cube is het resultaat van een collaboratief onderzoek naar fysieke beweging. Met gebruik van pneumatica wordt een compositie gemaakt van diverse transformaties, uitgevoerd met brute kracht. Het is een demonstratie van de chaotische mogelijkheden bij de deconstructie van een doodgewone en minimale vorm.

1024 architecture

Opgericht in 2008 door François Wunschel (°1978) en Pier Schneider (°1977), beide opgeleid aan de Straatsburgse École d?Architecture, is 1024 architecture ontstaan uit de wens om de reële en de virtuele wereld te laten communiceren met het oog op een verbeterde visie op architectuur. De naam 1024 is gebaseerd op de resolutie van de videobestanden (512 op 512 pixels) die worden geprojecteerd op de SQUARE Cube die het duo in 2007 bouwde voor de Franse muzikant Étienne de Crécy. Als architecten die videovoorstellingen produceren of als ontwerpers van hedendaagse gebouwen, gaan de leden van 1024 architecture in tegen de regels van een beroep dat voortdurend wordt geherdefinieerd, en ontwikkelen en commercialiseren ze hierbij zelfs hun eigen software, MadMapper. www.1024architecture.net

Media