The Carnivores (2009)
Peggy Wauters

"Hoe zonderling de sfeer soms kan zijn, toont het schilderij Carnivores: twee mannen, keurig in maatpak gestoken, zitten te eten. De achtergrond is donker, hun gezichten lichten lijkbleek op. Maar hét onderwerp van het werk zijn de bloederige resten van een maaltijd op de tafel. De mannen lijken eerder hyena's dan mensen."

"Bovendien - en dat is ook iets wat vaak in het werk van Peggy Wauters voorkomt - kijken de twee heren naar iets of iemand buiten het schilderij. Ze wachten af. Alsof het schilderij eerder een filmstill is. We kunnen alleen maar raden wat er buiten beeld gebeurt of hoe, luttele seconden later, de actie wordt voortgezet. Dat verhoogt de sfeer van geheimzinnigheid en dreiging." - De Morgen, 31 januari 2015

Peggy Wauters

Peggy Wauters (°1968, Aalst) studeerde plastische kunsten aan het RITO, Aalst, sierkunsten-kunstambachten aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Aalst en monumentale kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen. Ze woont en werkt in Goeferdinge. Peggy?s werk was reeds te zien op vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Media